שרתי הדואר שלנו יודעים לעבוד בפרוטוקול Pop3/Pop3s ו Imap/Imaps.
על שרתי לינוקס ניתן לקבל את רוב ההפצות הנפוצות כגון CentOS, Redhat Enterprise, Debian ו-Ubuntu. על שרתי ה-Windows ניתן לקבל את המערכות Windows-2008 R2 64bit, Windows 2008 R2 ובקרוב Windows 2012.
POP3 – Post Office Protocol 3 הינו פרוטוקול להעברת דואר אלקטרוני הנפוץ ביותר. כאשר עובדים בפרוטוקול זה, בכל פעם שבודקים דואר ההודעות יורדות מהשרת אל המחשב האישי והתיבה מתרוקנת, אלא אם כן בחרת להשאיר עותק של ההודעה על השרת למשך x ימים.
IMAP – Internet Message Access Protocol הינו פרוטוקול חדש יותר לניהול תיבות דואר אלקטרוני אשר עובד קצת שונה מ pop3. כאשר עובדים ב imap, כל הדואר למעשה נשאר על השרת ונגיש ללקוח ממספר מקומות, לדוגמא עבודה ובית. יתרון נוסף הוא מהירות קבלת ההודעות החדשות. כאשר בודקים דואר ב imap, תכנת הלקוח מורידה רק את הכותרות של ההודעות, ורק כשלוחצים על ההודעה התוכנה מורידה אותה למחשב. ניתן לפתוח תיקיות על השרת על מנת למיין את הדואר והעבודה עם ממשק ה-webmail טובה יותר מכיוון שהממשק עובד ב imap כברירת מחדל. החסרון של עבודה ב imap הוא שטח הדיסק שהתיבה יכולה לתפוס. אם לא מורידים את ההודעות לאחת התיקיות על מחשב הלקוח או מוחקים אותם, מהר מאוד התיבה תתמלא, לכן רצוי להוריד הודעות פחות חשובות למחשב האישי, לא להשאיר דואר יוצא אלא אם כן יש לשזה שימוש עתידי ולנקות את תיקית הזבל בתכיפות.
אנו מגדירים spam כהודעת דואר אלקטרוני שהגיע ללקוח מבלי שביקש מפורשות מהשולח לקבלה. תוכן הדואר יכול להיות פרסומי אך לא בהכרח. בעלי רשימות תפוצה השולחים דואר באופן קבוע חייבים להסביר לנמענים בבירור, בכל הודעה, כיצד ניתן לרדת מהרשימה. ההצטרפות לרשימת תפוצה צריך להתבצע בתהליך שנקרה בשפה מקצועית double-optin. בתהליך זה הנמען נרשם דרך אתר אינטרנט או משלוח דואר לכתובת הצטרפות לרשימת תפוצה ומקבל מהרשימה הודעת אישור על ההצטרפות. ברגע שהנמען עונה להודעת האישור, הוא מצטרף לרשימה. נהוג לבצע תהליך זה גם להורדת נמען מהרשימה.
לקוחות אשר ישלחו דואר זבל מהשרת שלנו ינותקו מיידית ובמקרים חריגים, במקרה וייגרם נזק רציני נפעל משפטית על מנת לפצות על הנזקים. לא בטוח מה זה דואר זבל? התיעץ איתנו תחילה וחסוך אי נעימויות אח"כ. היעוץ בחינם.
כן, ניתן לסרוק את הדואר הנכנס ע"י אנטי-וירוס על השרת. על מנת לסרוק את הדואר יש להפעיל את האנטי-וירוס בממשק הניהול.
Sweethome בחרה להשתמש בתכנת SpamAssassin לצורך ניתוח הודעות דואר והגדרתם כ דואר זבל. המערכת מבוססת קוד פתוח ומשיגה את המטרה באמצעות מערכת ניקוד בעלת אלפי חוקים לבדיקת תוכן ההודעה, צורת המשלוח והשרת ששל את ההודעה. מערכת זו ניתנת להפעלה דרך ממשק הניהול. ניתן להגדיר רמות שונות למסנן ולהפעילו גלובלי על כל הדומיין או פרטני לכל תיבה. את ההודעות החשודות כדואר זבל ניתן לסמן ולהעביר לתיבה, למחוק, או להעביר לתיבה אחרת. מדריך להגדרת המסנן של Outlook המתבסס על תיוג הודעה נמצא כאן. האם Sweethome משתמשת ב "רשימות שחורות" לסינון דואר אלקטרוני? כן ובשני שלבים של קבלת הדואר. ברמת הכניסה הראשית, דואר שישלח משרתים שנמצאים ברשימות הבאות לא יצליח להכנס: ORDB – relays.ordb.org
SpamHaus – sbl.spamhaus.org
NJABL – dnsbl.njabl.org
ברמה השניה, באמצעות מסנן הדואר SpamAssassin הניתן להתקנה באמצעות ממשק הניהול הדואר נבדק מול שתי רשימות נוספות אך פחות מדויקות – SpamCop ו SpamHaus-XBL. במידה וכתובת השרת ששלח את הדואר נמצא באחת מרשימות אלו יתווסף ניקוד שלילי לאלגוריתם הבדיקה, דבר שעלול לסמן את ההודעה כדואר זבל.
כן. Sweethome מפעילה שרת דואר משני שמקבל את הדואר במקרה והשרת הראשי לא מצליח לקבל אותו. השרת המשני ינסה אח"כ להעביר את הדואר לשרת הראשי עד שיצליח.
כן, אנו משתמשים בממשק SquirrelMail למטרה זו, כולל תמיכה בעברית.
כן, אך רק ע"י מערכת רשימת התפוצה שאנו מספקים, או דרך שרתי ה Web, בתיאום איתנו. שרת תיבות הדואר אינו מיועד למשלוח דואר כמותי ואנו אוסרים על לקוחותינו לנסות להוציא דואר כמותי דרכו.
כן, כמות הנמענים להודעת דואר מוגבלת ל 50.
כן, שרתי הדואר שלנו תומכים בחיבור SSL בפורטים 995, 993, 465.
כמו כן ממשק ה-webmail שלנו מוגן באמצעות SSL.
שורש הבעיה הינו בכך שכאשר תכנת הדואר שלך מתחברת לשרת שלנו אנחנו לא יודעים מי את/ה. על מנת שהשרת דואר היוצא שלנו יזהה את המחשב שלך, צריך להוסיף הגדרה פשוטה בחשבון הדואר ששולחת את שם המשתמש והסיסמה שלך גם כאשר מוציאים דואר. ב-Outlook כל שצריך לעשות הוא לסמן כפתור אחד בהגדרת דואר יוצא שאומר "שרת הדואר היוצא שלי מחייב אימות" או באנגלית, "my outgoing mail server requires authentication".
התשובה קרוב לוודאי נמצאת בהודעה החוזרת שהשולח קיבל. יתכן וספק האינטרנט של השולח נמצא ברשימה שחורה כלשהי ולכן המערכת שלנו מסרבת לקבל ממנו דואר. בקש מהשולח ליצור קשר עם ספק האינטרנט שלו לפתרון הבעיה. סיבה נוספת יכולה להיות שהודעת הדואר נחשדה ע"י מערכת ה-antispam שלנו כדואר זבל. למערכת כמה אפשרויות לגבי הודעות חשודות – תיוג בלבד, הסרה או העברה לתיבה אחרת. אנו ממליצים להחיל עם אופציית התיוג בשורת הנושא (ההודעות יגיעו אליך אך בשורת הנושא יתווסף הצירוף ****SPAM****). שיטה זו מאפשרת לעבוד עם מסנן מקומי, על מחשב הלקוח. במידה ואין זיהוי חיובי לדואר אמיתי (לא ספאם), ניתן להעביר את המערכת לרמת הסרת הודעות חשודות. החלפת רמות ההפעלה ואופציות התיוג/הסרה נמצאות בתוך ממשק הניהול h-sphere וניתנות להגדרה ע"ב שם מתחם או כתובת ספציפית.
הודעה זו מתקבלת משתי סיבות:
1. המחשב שלך נגוע בוירוס/סוס טרויאני כלשהו המאפשר להוציא דואר אלקטרוני דרך המחשב שלך, ע"י ספאמרים, או לחילופין לאפשר לגולשים אחרים, בד"כ לצרכים זדוניים, לגלוש בצורה אנונימית תוך שימוש המחשב שלך. 2. בפעם האחרונה שהתחברת לאינטרנט קיבלת כתובת IP שהיתה בעבר שייכת ללקוח עם בעיות וירוסים. מומלץ להתחבר מחדש לאינטרנט על מנת לקבל כתובת IP אחרת. במקרה וזה לא עוזר, צריך לפנות לספק האינטרנט לקבלת כתובת IP נקיה.
תיבת דואר מוגדרת כברירת מחדל עם 10 מ"ב. ניתן להוסיף שטח דיסק לתיבה דרך ממשק הניהול, בהתאם לתוכניות האירוח.
ניתן להגדיר כתובת דואר תחת הדומיין שלך כך שכל הדואר שיגיע אליה ישלח אוטומטי לכתובת אחרת, לדוגמא הכתובת שסופקה לך ע"י ספק הגלישה באינטרנט.
כתובת וירטואלית מקבלת את הדואר ומפנה אותו לתיבה על שרת הדואר שלנו בעלת שם אחר. לדוגמא, לתיבה בשם sales יכולות להיות שתי כתובות וירטואליות כגון info, support.
catch-all הינה הגדרה הניתנת להפעלה על תיבת דואר אחת במערכת. כאשר פונקציה זו מופעלת, כל דואר שיגיע לשם כלשהו תחת הדומיין שלך יכנס לתיבה זו. אנו לא ממליצים להשתמש בפונקציה זו לאחרונה מכיוון שהמון דואר זבל נשלח לכתובות אקראיות וכך יתקבל הרבה יותר דואר זבל לתיבה.
ניתן לשלוח הודעה קצרה חזרה עבור כל הודעה נכנסת, על מנת לידע את השולח שההודעה התקבלה בהצלחה או לידע את השולח במידע כלשהו. מומלץ להשתמש כשיוצאים לחופש או בתיבה שמקבלת הזמנות לדוגמא. לצורך תיבות דואר רגילות לא מומלץ להשתמש, זה אפילו יכול להיות מעצבן.
חיבור המשרד צריך להתבצע באמצעות כתבות IP יעודית אשר סופקה ע"י ספק הגלישה. ראשית צריך לכבות לחלוטין את אפשרות הדואר האלקטרוני לדומיין, במסך Domains, באמצעות כפתור On/Off ליד השורה של הדואר. בעזרת מנהל ה-DNS בממשק הניהול יש ליצור שם A record עם כתובת ה-IP של שרת הדואר החיצוני, לדוגמא mail.yourdomain.com. לאחר מכן יש ליצור MX Record ולתת את השם החדש. מדריך מפורט לפעולה זו נמצא כאן.
אנו מספקים ללקוחותינו את אחת המערכת הניהול המתקדמות בעולם לניהול רשימות תפוצה, בשם EzMLM. המערכת ניתנת להתקנה והגדרה דרך ממשק הניהול H-sphere. לפרטים נוספים ניתן לבקר באתר הפיתוח של EzMLM.
חזרה לעמוד שאלות ותשובות