Domain Name System – הינה מערכת אשר מתרגמת שמות (domains) לכתובות IP. כל ספק אינטרנט או חברת אירוח אתרים מחזיקה בד"כ בשני שרתים או יותר לצורך פעולה זו. שרת ה DNS אחראי לשלוח את הגולש לאתר הנכון ולהפנות את הדואר האלקטרוני לשרת המתאים. Sweethome מפעילה שני שרתי DNS, אחד בישראל והשני בארה"ב.
להלן רשימת שרתי ה-DNS בשימוש לקוחות הוסטינג של Webgate –
Sweethome – Hsphere לקוחות על מערכת
—————–
ns.secured.co.il
ns1.secured.co.il
לקוחות על שרת cPanel1.secured.co.il /Linux:
cns.secured.co.il
cns1.secured.co.il
Cpanel6.secured.co.il – לקוחות על שרתי Linux/cPanel בישראל –
———————-
ns7.secured.co.il
ns8.secured.co.il
Plesk2.secured.co.il
———————-
ns15.secured.co.il
ns16.secured.co.il
ה-DNS המתאים עבור שרת האחסון שלכם,
נשלח אליכם בעת הצטרפותכם לשירות בהודעת דואר אלקטרוני הנקראת "ברוכים הבאים לסוויטהום – פרטי התחברות לחשבון האחסון וממשק הניהול", תחת הסעיף "פרטי שרת אחסון".
במידה ורכשתם דומיין, ואתם מעוניינים להשתמש ב-DNS שלנו ע"מ להפנות אותו ולערוך את הפנייתו דרך עורך ה-DNS שאצלנו באזור האישי, אנא השתמשו בשרתים:
ns7.secured.co.il
ו-
ns8.secured.co.il
ריסלרים יכולים לקבל שמות שרתים תחת הדומיין שלהם, לדוגמא ns.yourdomain.com
כן, ניתן להוסיף רשומות DNS באמצעות ממשק ניהול החשבון – H-sphere/cPanel.
כן, אך זה לא מומלץ. ראשית, כתובת ה IP של השרתים עלולה להשתנות מעת לעת ותצטרך לבקש מהספק השני לבצע שינויים. כמו כן יתכנו בעיות ביצירת sub-domains. מכיווין ואנו נותנים גישה מלאה לרשומות ה-DNS באמצעות ממשק הניהול שלנו, אין סיבה שספק אחר יבצע את שרות ה-DNS עבורך.
במחשבי PC עם מערכת הפעלה ווינדוס ניתן להשתמש בפקודה NSLOOKUP. למחשבי לינוקס או מקינטוש יש את הפקודה host מתוך הטרמינל שעושה בדיוק את אותו דבר.
שני אתרים מצוינים מספקים שירותי בדיקת תקינות והגדרת DNS:
www.dnsreport.com
www.dnsstuff.com
רשומת MX Record אחראית על מעבר דואר אלקטרוני לשרתי דואר שונים. הרשומה כוללת זמן עדכון (TTL), קדימות הרשומה (Priority) מ-1 עד 99 ואת שם שרת הדואר. שימו לב, שם שרת הדואר ברשומת MX יכול להיות אך ורק שם (FQDN) ולא כתובת IP.
רשומת A record מתרגמת שם לכתובת IP. הרשומה כוללת שם (www לדוגמא), זמן עדכון (TTL) וכתובת IP מספרית.
רשומת CNAME הינה שם נרדף או Alias לשם קיים. שימוש נפוץ לרשומת CNAME נמצא אצל גוגל, אשר משתמש ברשומת CNAME בתור אימות בין חשבון analytic לבין בעל דומיין. רשומת CNAME יכולה לכלול רק שם דומיין חוקי (FQDN) ולא כתובת IP.
רשומת TXT נכנסה לשימוש לאחרונה בעיקר לצרכי מנגנוני אימות שליחת דואר מדומיינים, כגון SPF Record ו-Domain key.
רשומת PTR משמשת לתרגום הפוך, כתבובת IP לשם. הרשומה חשובה בעיקר למשלוח דואר אלקטרוני משרתים וירטואליים ויעודיים. בעלי שרתים מוזמנים לשלוח בקשות לתמיכה עם רשומות PTR לכתובות IP שהוקצו להם. רשומות PTR לא ניתנות להגדרה על ידי הלקוח אלא רק על ידי ספק האינטרנט.
TTL – Time to Live אומר לשרתי DNS כל כמה זמן לקחת עדכונים. זמן העדכון המומלץ לדומיין ללא הרבה שינויים הוא יממה. שדה ה-TTL שמופיע ברשומות DNS שונות כגון A record, CNAME, MX, TXT מוזן בשניות. לדוגמא – יממה – 86400. לפני החלפת כתובת IP או העברת שרת מומלץ להוריד את זמן העדכון לכ-10 דקות ולהמתין את פרק הזמן שמוגדר לפני, על מנת לקבל עדכון מהיר בעולם.
הדבר נדרש בדרך כלל בתהליכי העברת אתרים, כאשר רוצים להגיע לשרת החדש, באמצעות הדומיין האמיתי של האתר שמוזן בדפדפן אך להגיע בפועל לשרת אחר. הדבר ניתן לביצוע על ידי הכנסת שורה/רשומה בקובץ hosts של המחשב ממנו גולשים לאתר. בשרתי ווינדוס הקובץ הזה נמצא ב- C:\Windows\System32\drivers\etc ובמחשבי לינוקס/מקינטוש ב-/etc/hosts. חשוב לזכור לאתחל את הדפדפן לאחר ביצוע שינויים בקובץ hosts.
חזרה לעמוד שאלות ותשובות