דרופל היא מערכת ותיקה יחסית אשר רצה על שרתי חלונות, שרתי לינוקס , וגם שרתי Nginx המשמשים בעיקר ברוסיה. מכיוון שדרופל עצמה דורשת גרסאות ספציפיות ביותר של מסד הנתונים ,MySQL ושפת הפיתוח PHP , רצוי מאוד להשתמש בשרת לינוקס ולקבל מחברת האחסון את הגרסאות הספציפיות שרצות על השרת על מנת לוודא שהן לא ישנות
מכיוון שדרופל נחשבת למערכת מתקדמת יחסית, הרי שרוב חברות אחסון האתרים הישראליות שמציעות חבילות ייעודיות לאחסון אתרי דרופל, עושות זאת במסגרת שרתי VPS. אלו שרתים המיועדים בדרך כלל לאתרי דרופל גמישים במיוחד, והמשתמש אחראי לכל ההגדרות השונות של השרת. לפיכך, רצוי להתאים את חבילת האחסון שבוחרים לידע הטכני של המשתמש.
חברות אחסון אתרים המציעות אירוח אתרים שיתופי הן למעשה רוב חברות האחסון : האתר של הלקוח יושב באותו שרת עם אתרים רבים אחרים, והמשאבים של השרת מתחלקים בין כל האתרים לפי הצורך. המשמעות היא שאם אחד האתרים משתמש ביותר מדי משאבים, האתרים האחרים עלולים לסבול מירידה בביצועים.
למרות שבאופן תיאורטי, אין מניעה מלהריץ את דרופל 7 ומעלה על שרת שיתופי, דיווחים רבים ברשת מספרים על ביצועיים איטיים יחסית וצורך לבצע מספר שינויים במערכת או להתקין תוכנת שרת בשם Boost אשר מאחסנת עמודים שכבר עובדו בשרת הלינוקס קודם לכן. מי שמתעקש על התקנת דרופל על שרת שיתופי, מוטב שייקרא לפחות מדריך אחת שכזה.