רישום דומיין - Domain Names Registration

Sweethome מציעה ללקוחות ההוסטינג שלה ולציבור הרחב שירותי רישום דומיינים במבחר סיומות פופולריות תוך שמירה על מחירים סבירים ושירות פרמיום עם ערך מוסף ממשי כדוגמת שרותי DNS הניתנים חינם כולל ממשק עריכת רשומות, תמיכה טכנית מול הרשמים השונים של כל הסיומות, טיפול בחידושים והעברות, העברות בעלות ושירות לקוחות אדיב ובעברית.

.com
.net
.co.il
.org
.org.il
.co
.info
.biz
.cc
.tv
.lawyer
.studio
.mobi
.guru
.center
.site
.money
.online
.coffee
.media
.family
.live
.news
.store
.art
.space


כל מה שחשוב לדעת על קניית דומיין ורישום דומיינים במבחר סיומות


דגשים בבחירת דומיין חדש לעסק

הדומיין שלך הרבה פעמים משמש כשער לעסק, במיוחד אם העסק שלך חי ברובו באינטרנט. דומיין קצר וקליט יכול לעשות את כל ההבדל, בעוד דומיין ארוך ומסורבל יקשה עליך למסור אותו ללקוחותיך ולהם לזכור אותו. ככל ששם המתחם שלך יהיה קליט וזכיר לקוחותיך יחזרו לאתר שלך ללא צורך בקישורים או חיפושים מיותרים בגוגל. בחירת סיומת הדומיין גם כן חשובה - אתרים בעלי דומיינים ישראלים לעתים יקדמו קדימות בתוצאות גוגל ישראל ובעיות אדמיניסטרטיביות יטופלו בישראל, מול איגוד האינטרנט הישראלי בעוד עניינים עם דומיינים .com יטופלו לרוב בארה״ב מול הרשם של אותה סיומת.

מבנה שם המתחם - Domain Name

שם המתחם - דומיין - בנוי מכמה חלקים, כל אחד מהם מבטא נתון חשוב אחר.

נתחיל מהסוף - במידה וסיומת הדומיין הינה מילה אחת כמון com, הסיומת נקראית TLD. במקרה והסיומת כוללת שתי מילים, כגון co.il זה יקרא CCtld. המילה il מבטאת את המדינה - ישראל, והמילה co היא קיצור של commercial - שזה דומיין מסוג מסחרי. ניתן למצוא הרבה סוגי סיומות כגון gov לאתרי ממשל, ORG לארגונים ו-NET לספקי שירות/אינטרנט.

באמצע הדומיין נמצא את השם עצמו, לדוגאה sweethome, אשר יהיה ייחודי לכל סיומת ויכול להיות רק דומיין עם שם אחד תחת כל סיומת, אך אות שם יכול להיות תחת כמה סיומות, לדומא sweethome.co.il , sweethome.com וכ.

הקידומת של האתר, לרוב WWW - World Wide Web מבטאת שזה כתובת של אתר אינטרנט. בעל הדומיין יכול ליצור כל שם תחת הדומיין שלו, לדוגמא mail, ns, www2 וכו. ולהפנות אותו לכל שרת בעולם באמצעות שרתי DNS

רישום דומיין בסוויטהום עם ערך מוסף

קניית הדומיין זו הרבה פעמים הפעולה הראשונה שתעשו לפני כל דבר אחר. חשוב שתקבלו מהיום הראשון שירות ותמיכה יחד עם כל השירותים המשלימים לדומיין - ממשק נח לעדכון שרתי שמות, במידה ואין לכם אחסון עדיין ניתן להשתמש בשירותי ה-DNS שלנו ולקבל פאנל מתקדם לניהול כל רשומות ה-DNS של הדומיין (A/MX/TXT) וכן חניית דומיין והפנייתו לאתר במקום אחר באמצעות הקפצה.


שאלות ותשובות נפוצות (FAQ) בנושא רישום דומיין ואחזקתו

דומיין, הנקרא גם שם מתחם בעברית, הוא אמצעי זיהוי לאתרי אינטרנט, שרתים ודואר אלקטרוני.

תחת הדומיין יכול להיות אתר אינטרנט, שירותי דואר אלקטרוני ואמצעים נוספים לשימושים ציבוריים של מערכת אינטרנט אשר מצריכה גישת משתמשים מהעולם. קניית דומיין מקנה כתובת ייחודית ובלעדית לכל אתר ואתר ואין אפשרות לחלוק את הדומיין עם אחרים. דומיינים עושים שימוש בסיומות, הנקראות TLD או ccTLD ולרוב משוייכים למדינות אשר מנהלות את מרשמי הדומיין. בישראל איגוד האינטרנט הישראלי מנהל את מרשם הדומיינים בסיומת. .il באמצעות רשמים מוסמכים.

לפני שאתם קונים דומיין חדש, חשוב לקחת בחשבון שלבחירת הדומיין תהיה השפעה מרחיקת לכת על מיתוג העסק שלכם. הדומיין שלכם מייצג אתכם בפני קהל היעד שלכם, ולכן חשוב לפני בחירת דומיין שתחשבו כיצד אתם רוצים להציג את עצמכם. לפני שאתם מחליטים על קניית דומיין חדש, עליכם לבחור שם דומיין שהוא מתאר את תחום העיסוק שלכם, התוכן באתר ושיש לו משמעות עבורכם. חשוב שהדומיין יהיה קליט, פשוט וקצר במידת האפשר.

כמו כן, חשוב שתדעו, הסיומת של האתר קשורה לקהל היעד שלכם. אם קהל היעד שלכם הוא בינלאומי אז תוכלו לבחור סיומת כמו .com או לחלופין אם קהל היעד שלכם הוא ישראלי - אז תוכלו לבחור בסיומת דומיין co.il. שימו לב, לא תמיד הדומיין פנוי ונסו למצוא דומיין רלוונטי פנוי. והכי חשוב, הדומיין הוא רק כתובת. בניית אתר מצריכה אחסון אתר בעל ביצועים טובים.
כלל אצבע בבחירת דומיין הוא לשמור על הפשטות, זכרו בשם דומיין - less is more.
  • כמה שפחות אותיות יותר טוב
  • הימנעו ממקפים
  • בחרו דומיין שרלוונטי לאופי העסק

דומיינים יכולים להכיל תווים כמעט בכל שפה ורוב הרשמים אכן מאפשרים רישום גם בשפות לא לטיניות. בישראל, כמו בישראל, איגוד האינרנט הישראלי איפשר רישום דומיינים בעברית בסיומת .co.il / org.il עד שנתקל בבעיות טכניות שהיו גדולות עליו וויתר על המיזם. לאחרונה החל רישום של דומיינים בסיומת .ישראל מה שמעלה את השאלה מדוע האיגוד מאפשר דומיינים עם סיומת בעברית אבל הקידומת לא יכולה להיות בעברית.

מערכת שמות הדומיין נועדה להנגיש את הגלישה למשתמשים, ולאפשר להם נגישות בחיפוש לפי שם דומיין ולא לפי כתובת IP.

למרות שישנם כמה יחידי סגולה שנהנים מדומיין לכל החיים (החיים קצרים אתם יודעים...) מי שרשם דומיין ישראלי עד 1998 בערך קיבל אותו לכל החיים :) מי שרשם אחרי זה כבר נדרש לחדש את הדומיין כדי לשמור אותו.
דומיינים נרשמים לתקופה שבין שנה לעשר שנים, תלוי במרשם (ישראלי אפשר עד 5 שנים ובינלאומי com/net/org עד 10 שנים). לאחר תקופה זו נדרש חידוש לדומיין על מנת להמשיך ולהשתמש בו.